Biredskapsfabriken
Varukorgen

Fraktvillkor

Fraktkostnad
På varje beställning från vår webbutik med båttillbehör tillkommer en enhetsfrakt på 49kr inkl. moms (undantag långa/skrymmande/tunga varor*) inom Sverige. Om du väljer att betala mot efterkrav (postförskott) tillkommer också DHLs avgift f.n. 100kr inkl moms. Uthämtningsställe med DHL kallas för ServicePoint, ditt paket kommer alltid till den ServicePoint som ligger närmast den leveransadress du uppgett.

*Beställningsvaror debiteras med 95:- extra i expeditions/serviceavgift vilket även inkluderar fraktkostnaden hit.  

*Extra fraktdebitering på 499-1999kr av vissa kollin förekommer vid långa, skrymmande eller tunga leveranser. Detta gäller t ex åror, båtshakar, rörlängder, täckställningar, skenor, ankare, bojar, kylskåp, kuddar, stolar och motorer osv. I kassan visas den aktuella fraktkostnaden för din order.

Efter att vi bokat transport levererar DHL ditt paket till närmsta ServicePoint. Paketet aviseras via SMS eller brevavi. Det är därför viktigt att du lämnar korrekt mobilnummer och postadress. Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar eller förluster av paket beroende på fraktföretaget.

Miljöfrakt
Vi skickar våra paket med DHL Miljöfrakt vilket är en utsläppsreducerande tjänst som bidrar till en faktisk minskning av utsläpp av fossilt koldioxid i atmosfären. Det handlar om att styra om transporter som går på fossila bränslen till lastbilar som tankas med förnyelsebara drivmedel. 2012 fick vårt distributiionsbolag en utmärkelse av DHL som Årets Miljöfraktkund, med motiveringen: "Utmärkelsen tilldelas aXent trade för att de är en lysande förebild för andra företag, då deras aktiva miljöengagemang genomsyrar hela organisationen - från ax-till limpa." Vinsten var fri tillgång till en elhybridbil Toyota Yaris HSD under ett års tid. Läs mer här DHL Årets Miljöfraktskund.

Trasigt paket vid leverans
Vi genomför alltid en kvalitetskontroll på varor som skickas för att vara helt säkra på att varan är felfri, skulle Du trots detta upptäcka att varan är dålig/skadad ber vi dig att omgående kontakta oss via mail eller telefon.

Vid trasig eller öppnad kartong ska Du alltid kontakta ditt utlämningsställe/ServicePoint. Ha gärna för vana att alltid kontrollera att inget är skadat och att antal kolli stämmer direkt på plats när du hämtar Ditt paket. OBS! Synliga emballageskador skall anmälas samma dag. Blanketter för skadeanmälan finns oftast på utlämningsstället, kontakta gärna oss om du behöver hjälp så ska vi göra vårt bästa för att hjälpa till.

Om du upptäcker att en vara är trasig efter du hämtat ut och öppnat ditt paket måste du anmäla det till fraktbolaget DHL inom sju dagar. Spara allt emballage. Du som mottagare (kund) anmäler skadan till kundservice DHL på telefonnummer 0771-345 345.

Ej uthämtat paket
Eftersom vår strävan är att ge så bra priser som möjligt får varje kund bära sina egna fraktkostnader. Ej uthämtade paket går i retur efter 14 dagar, och en avi skickas när paketet kommer, därefter en påminnelse dag 7 och dag 10. Om du väljer att inte hämta ut ditt paket innan det går i retur till oss debiteras du för de kostnader som vårt merarbete och fraktbolagets avgifter medför. Vi fakturerar från 150kr inkl moms för ej uthämtade paket. Vid skrymmande och tunga leveranser blir beloppet högre, enligt fraktbolagets prislista. Läs mer under Ångerrätt om du ångrar din beställning.

Farligt gods
Farligt gods såsom färg, polyester, lösningsmedel, kemtylvaror, nödraketer och liknande kan ej levereras till ServicePoint .

Företag eller privatperson?
När rutan kryssas i för företag så kommer företagsnamnet med på kvittensen, paketet kommer att skickas till servicepoint som vanligt.

Leveranser utanför Sverige

Vid leverans till andra länder, tillkommer frakttillägg till respektive land, detta kommer dock inte upp i webbutikens kassa utan regleras per mail från BåtAccenten till beställare. Svensk moms debiteras på alla leveranser.